Ipp Header Companyname Insert
Telefoon: 024-360 54 52
Email: info@ippsy.nl
Wij spreken Nederlands
Wir sprechen Deutsch
We speak English
NIEUWS
Couple Power logo

Schrijf je in voor gratis relatietips!

Gratis relatietips, food for thought en vriendelijke reminders voor sterke relaties door Ingeborg Weser en Robert Benninga! Schrijf je in op www.couplepower.nl. Hier kan je ook gratis een artikel van Ingeborg Weser: 'Tegenslagen in relaties doen pijn - doe er iets aan' downloaden! 


Wachttijd

Individuele therapie: (per 12-9-17)

Helaas is mijn wachtlijst op dit moment zo lang dat ik deze moet sluiten. Vanaf 1. November kunt u weer contact met me opnemen om zich voor individuele gesprekken op te geven. Ik kan dit jaar geen behandeltrajecten meer starten voor verzekerden van VGZ, IZA, IZZ en UMC, omdat het zorgkostenplafond dat de verzekeraar voor iedere hulpverlener bepaald, al is bereikt. Sorry ervoor! 

Partnerrelatietherapie: (per 12-9-17)

1. Aanmeldwachttijd (wachttijd tussen het eerste contact en het eerste gesprek) is op dit moment ca. 4 weken. 

2. Behandelwachttijd (wachttijd tussen het 1. gesprek en het begin van de behandeling) is op dit moment maximaal 2 weken). 

Voor telefonisch overleg en vragen kunt u bij mij terecht op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 12 en 13 uur. Of u spreekt een bericht in op mijn voicemail. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. Ipp Photo Prepostnatal

Emotionele aspecten van zwangerschap en geboorte

Psychische aspecten van de zwangerschap komen maatschappelijk gezien steeds meer in de belangstelling. Sinds wij door middel van de echoscopie direct deel kunnen nemen aan het leven van het ongeboren kind kunnen wij met eigen ogen zien dat de foetus een heel levendig en actief wezen is dat binnen zijn omgeving (het organisme van de moeder) ageert en reageert. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat de psychische gesteldheid van de moeder invloed heeft op de ontwikkeling van het kind: Stressonderzoek laat zien dat het kind gevolgen ondervind als de moeder zich tijdens de zwangerschap erg belast voelt en niet voldoende in staat is om te ontspannen: overmatige stress in de zwangerschap kan verband hebben met zwangerschapscomplicaties, vroeggeboorte, slaap- of voedingsproblemen van de baby of overmatig huilen. Verder is uit dieronderzoek bekend dat de manier hoe het organisme op stress reageert al in de baarmoeder wordt ‘geprogrammeerd’.

Reden genoeg om begrip te hebben voor zwangere vrouwen en hun partners. Ook een gewenste zwangerschap kan namelijk verreikende gevolgen hebben voor het leven van de ouders: De komst van een kind betekend vaak grote veranderingen op financieel en economisch, maar ook op het psychisch en relationeel vlak. Moeder of vader worden vraagt om psychische aanpassingen die verder gaan dan de blijdschap met het kind op komst.

Ondersteuning van de ouders is ondersteuning van het kind
Wat u als zwangere o.a. nodig heeft:

Voor de partner gelden eigenlijk bijna dezelfde adviezen. Ook de toekomstige vader moet wennen aan de nieuwe situatie en heeft tijd nodig om vader te worden. Vaak voelt hij meer verantwoordelijkheid voor de financiële veiligheid van het gezin op zijn schouders. Ook dit gegeven vraagt om innerlijke en uiterlijke aanpassingen. Ook moet hij leren veranderingen in zijn vrouw en in de relatie te aanvaarden en ruimte te maken voor een kind.

lees meer voor professionalsprenatale psychologie Prof