Ipp Header Companyname Insert
Telefoon: 024-360 54 52
Email: info@ippsy.nl
Wij spreken Nederlands
Wir sprechen Deutsch
We speak English
NIEUWS
Couple Power logo

Schrijf je in voor gratis relatietips!

Gratis relatietips, food for thought en vriendelijke reminders voor sterke relaties door Ingeborg Weser en Robert Benninga! Schrijf je in op www.couplepower.nl. Hier kan je ook gratis een artikel van Ingeborg Weser: 'Tegenslagen in relaties doen pijn - doe er iets aan' downloaden! 


Wachttijd

Individuele therapie: (per 12-9-17)

Helaas is mijn wachtlijst op dit moment zo lang dat ik deze moet sluiten. Vanaf 1. November kunt u weer contact met me opnemen om zich voor individuele gesprekken op te geven. Ik kan dit jaar geen behandeltrajecten meer starten voor verzekerden van VGZ, IZA, IZZ en UMC, omdat het zorgkostenplafond dat de verzekeraar voor iedere hulpverlener bepaald, al is bereikt. Sorry ervoor! 

Partnerrelatietherapie: (per 12-9-17)

1. Aanmeldwachttijd (wachttijd tussen het eerste contact en het eerste gesprek) is op dit moment ca. 4 weken. 

2. Behandelwachttijd (wachttijd tussen het 1. gesprek en het begin van de behandeling) is op dit moment maximaal 2 weken). 

Voor telefonisch overleg en vragen kunt u bij mij terecht op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 12 en 13 uur. Of u spreekt een bericht in op mijn voicemail. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. gesprek

Naar de psycholoog?

Iedereen heeft in de loop van zijn leven weleens met emotionele vraagstukken of psychische klachten te maken. Het leven gaat immers niet altijd over rozen en soms zijn de mogelijkheden om problemen zelf of met behulp van mensen om je heen op te lossen beperkt. Soms kan een psycholoog, juist omdat hij of zij buiten uw dagelijks leven staat, een belangrijk klankbord voor u zijn, om uzelf, uw leefsituatie of uw gevoelens en gedachten vanuit een ander perspectief te zien. Het is vaak een beter idee niet te lang met uw emotionele vraagstukken rond te lopen, maar er doelbewust aan te werken. In veel gevallen hebben een aantal gesprekken al effect en heeft u nieuwe handvaten gevonden om op eigen kracht verder te gaan.

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

Let op: niet alle genoemde klachten worden door de verzekeraar vergoed! 

Mijn werkwijze

Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om hulp te vragen en problemen met anderen te delen. Daarom is van belang dat er spoedig een vertrouwensrelatie tussen therapeut en cliënt ontstaat. Een begripvolle houding en echte menselijke belangstelling voor de unieke persoonlijkheid en de unieke levensomstandigheden van de cliënt zijn voor mij vanzelfsprekend. Psychotherapie vraagt volgens mij om een empathische aanpak met ‘hart en ziel’. Naast de nodige vakkundigheid en psychologische gespreksvaardigheden beschik ik als lichaamsgerichte psychotherapeut ook over diepgaande kennis over hoe de psychische gesteldheid van de persoon zich in het lijf en lichamelijke ongemakken kan vertalen. Door middel van uiteenlopende technieken kan het contact met uw lijf verbeterd en stress en spanning worden afgebouwd.

U kunt bij mij ook terecht voor partnerrelatiegesprekken en een relatieweekend.

Hoe gaat een psychologische behandeling in zijn werk?
Als u in aanmerking wilt komen voor een behandeling die door de verzekeraar wordt vergoed heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Als u dit niet wenst dan kunt u zich rechtstreeks aan mij wenden. 

Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaking. U hebt alle tijd uw probleem aan mij voor te leggen. Samen zoeken we naar wat de kern ervan is. Dan wordt een behandelplan opgesteld om uw probleem zo efficiënt mogelijk aan te pakken. In de komende sessies werken wij aan deze doelstelling. U verkent uw gevoelens en gedragingen en ontdekt hoe u er beter mee om kunt gaan. Vaak begrijpt u ook beter wat de achtergronden van uw problemen zijn. Zo kunt u leren voorkomen dat uw klachten aanhouden of terugkomen.

Meestal zijn wekelijkse sessies aan te bevelen. Om het proces te bevorderen kan het zijn dat u in de tussentijd ‘huiswerk’ meekrijgt. Dit gebeurt natuurlijk in overleg en kan bv bepaalde oefeningen of het bijhouden van een dagboek inhouden. 

Vergoeding van de behandeling

Als u een verwijzing van de huisarts heeft, is vergoeding door de zorgverzekeraar over het algemeen geen probleem. Neemt u contact met mij op. 

Partnerrelatietherapie wordt niet door de verzekeraar vergoed.